Pobles com ara la Granja d’Escarp, Torrent de Cinca, Soses o Alcarràs són alguns dels pobles protagonistes en aquesta època de l’any. És una àrea on fa molta calor (i molt seca) que fan de la fruita de pinyol la seva joia.
El primer en arribar és el “paraguai”, després ja arriba la nectarina i les prunes. La nostra feina consisteix en saber trobar la varietat més dolça, més bona i més fresca, sempre al millor preu possible.
Ja fa menys calor i les figues de coll de dama són les protagonistes d’aquesta època. També és moment per la pera “llimonera” o la pera “blanquilla” que arriben plenes d’aigua i dolçor. A mitjans d’Agost ja podem collir les pomes de l’Urgell, cruixents i saboroses, ja que són collides en el moment més òptim.
Els primers refredats són el primer símptoma que ja es poden collir taronges i fer-ne un bon suc. El clima d’aquesta terra propicia tenir una taronja de pell fina i molt dolça. La manera tradicional de collir-la la fan única i diferent de qualsevol altra.
Actualment la major producció de cítrics és produeix al sud d’Espanya però allà, es potencia la quantitat, no la qualitat, tot el contrari que nosaltres.
Fruiteries Saus va portar fa uns anys la taronja natural. És única pel seu gust i es el que la fa diferent. La proximitat fa que un dimarts es pugui collir la taronja i en 48 hores es pugui trobar a qualsevol de les nostres botigues.