La fruita és imprescindible dins d’una dieta equilibrada i variada. Es recomana el consum de 2-3 racions de fruita al dia.
La majoria d’elles aporten un elevat contingut d’aigua (entre el 80 i 95 %) i són riques en fibra, sobretot fibra soluble.
Pel que fa al contingut de sucres, principalment contenen glucosa i fructosa tot i que algunes fruites com les taronges, pomes i síndria també contenen sacarosa.
Cal destacar el seu aport de vitamines, sobretot vitamina C i beta-carotè que són antioxidants i l’aport de minerals com el potassi, calci, magnesi i ferro.
Degut a la seva composició nutricional, la fruita és beneficiosa ja que afavoreix la desintoxicació de l’organisme, té propietats antioxidants, evita l’aparició de malalties cardiovasculars i pot prevenir l’aparició de certs tipus de càncer.
Per tal de potenciar-ne el consum, et proposem les següents formes per menjar fruita evitant caure en la monotonia. Combina-les entre elles i veuràs que aconseguir consumir 2-3 racions de fruita el dia no és tan difícil com et pensaves.
Elisabet Miarons
Dietista- Nutricionista
Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments