La millor manera per refrescar-se, quan comença la calor, són els sucs de fruita natural elaborats amb fruita fresca i de temporada.
Les fruites de temporada que podem trobar de cara a l’estiu són la síndria i el meló, les cireres, les prunes, els préssecs i albercocs, les nespres i les maduixes o maduixots entre altres.
Només és necessària una mica d’imaginació per crear tot tipus de receptes de sucs nutritius amb propietats diürètiques (rics en potassi i flavonoides), alcalinitzants (redueixen l’acidesa de la sang), mineralitzants (rics ens minerals) i tonificants (rics en sucres i vitamines).
Us proposem les següents combinacions de fruita fresca per elaborar els vostres sucs:
1. Suc de fruites del bosc (gerd, cirera, grosella): Ric amb vitamines i minerals i amb propietats antioxidants
2. Suc de mango, maduixa i pinya: antioxidant i diürètic
3. Suc de síndria, pinya i llimona: antioxidant i digestiu
4. Suc de pruna i poma: diürètic i depuratiu
5. Suc de pinya, pera i raïm negre: desintoxicant i diürètic
Una altre forma de consumir fruita fresca durant el mesos d’estiu són els smoothies (de l’anglès smooth: suau) Es tracta d’una batut de fruites refrescant preparada a base de trossos de fruita i sucs de fruita juntament amb productes làctics com iogurt o llet i gel o gelat.
Aprofitant les fruites de temporada, us detallem la recepta de smoothie de préssec i meló.
Ingredients per una persona:
Preparació:
Finalment, trobem els granissats, presentació que consisteix en afegir gel picat en el suc de fruita natural. Us proposem tastar el granissat elaborat amb préssec, plàtan i taronja natural, ideal perquè els petits de la casa puguin disfrutar menjant fruita.
Elisabet Miarons
Dietista- Nutricionista
Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments