info@fsaus.cat
93 883 43 81
Necessites ajuda?
ÉS TEMPORADA D’ALBERCOCS, QUINES SÓN LES SEVES PROPIETATS NUTRICIONALS?

blog_capsalera_fsaus_albercoc_propietats

A partir del mes de maig ja podem trobar algunes varietats d’albercocs.

L’albercoc es caracteritza per presentar un atractiu color ataronjat, un gran aroma, i un gust on predomina la dolçor. Aquests trets organolèptics l’han fet un dels fruits predilectes de l’estiu.

Quines són les propietats dels albercocs?

  • Si el comparem amb altres fruites, l’albercoc presenta un aport energètic baix (unes 48 Kcal/100g), de manera que està indicat en dietes d’aprimament.
  • És alcalinitzant, ja que és ric en sals minerals alcalines, baix en sodi i ric en potassi.
  • És ric en sucres (fructosa i glucosa).
  • Presenta un alt contingut en aigua (86 %).
  • Conté un aport important de fibra que millora el trànsit intestinal.
  • Destaca pel seu contingut en beta-carotè ,precursor de la vitamina A, amb propietats antioxidants que actuen en la prevenció de malalties cardiovasculars i degeneratives.
  • Degut a l’alt contingut en vitamina A, l’albercoc és beneficiós per la visió, la pell, el cabell, les mucoses i el sistema immunològic.

Captura de pantalla 2015-05-26 a les 10.59.07Composició nutricional (per cada 100 g de part comestible crua)

La millor manera de consumir els albercocs per tal d’aprofitar totes les seves propietats nutricionals és consumir-los crus, tenint en compte d’escollir aquells que estiguin en el seu punt de maduració.

Per aquells que vulguin consumir albercocs fora de temporada, ho poden fer en la seva forma dessecada. Les orellanes també són riques en beta-carotè i en ferro, molt indicades en cas d’anèmia ferropènica.

A continuació, us presentem una recepta refrescant, saludable i alhora nutritiva, ideal per els nens i per tots aquells que realitzen exercici físic.

Batut d’albercoc

Ingredients per 2 persones:

  • 250 g d’albercocs
  • 2 plàtans
  • 2 cullerades de mel
  • ½ litre de beguda d’avellanes

4812177226_0f4b7cf5e2_o

Preparació:

  • Rentar els albercocs i treure’ls-hi l’os
  • Pelar els plàtans i trossejar-los
  • Posar la fruita, la beguda d’avellanes i la mel en un recipient apta per utilitzar la batedora i batre-ho tot junt.
  • Servir fred

Elisabet Miarons
Dietista- Nutricionista
Llicenciada en Ciència i Tecnologia  dels Aliments