A partir del mes de maig ja podem trobar algunes varietats d’albercocs.
L’albercoc es caracteritza per presentar un atractiu color ataronjat, un gran aroma, i un gust on predomina la dolçor. Aquests trets organolèptics l’han fet un dels fruits predilectes de l’estiu.
Quines són les propietats dels albercocs?
Composició nutricional (per cada 100 g de part comestible crua)
La millor manera de consumir els albercocs per tal d’aprofitar totes les seves propietats nutricionals és consumir-los crus, tenint en compte d’escollir aquells que estiguin en el seu punt de maduració.
Per aquells que vulguin consumir albercocs fora de temporada, ho poden fer en la seva forma dessecada. Les orellanes també són riques en beta-carotè i en ferro, molt indicades en cas d’anèmia ferropènica.
A continuació, us presentem una recepta refrescant, saludable i alhora nutritiva, ideal per els nens i per tots aquells que realitzen exercici físic.
Batut d’albercoc
Ingredients per 2 persones:
Preparació:
Elisabet Miarons
Dietista- Nutricionista
Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments