info@fsaus.cat
93 883 43 81
Necessites ajuda?
Com hidratar-nos durant els mesos d’estiu?

blog_capsalera_fsaus-sopa-verdures-fresc-fruiteria

Assegurar una correcte hidratació és important tot l’any, però especialment durant els mesos d’estiu en els quals les altes temperatures provoquen un augment en la segregació de suor. Això fa que l’organisme perdi major proporció d’aigua respecte els mesos d’hivern.

Per aquest motiu és essencial un consum adequat de líquids o d’aliments rics en aigua tals com sopes fredes, fruites i verdures, que a part contribueixen a la reposició de sals minerals.

Us proposem un seguit de recomanacions per una bona hidratació:

  • Consumiu entre 2 i 3 litres de líquids al dia
  • Beveu aigua encara que no es tingui set, sobretot quan es fa exercici
  • El consum d’aigua és el més ideal per cobrir els requeriments de líquids, però també ho podeu fer en forma de refrescos.  En aquests cas, escolliu aquells que no tinguin gaires sucres, ja que aporten un calòric innecessari.  Una opció és preparar una llimonada refrescant substituint el sucre per estevia i afegint unes fulles de menta que aportaran un toc de gust.
  • Dediqueu especial atenció en la reposició de líquids si es fa algun tipus d’activitat física, tenint present la hidratació prèvia a l’exercici, durant i després. Es important ingerir al voltant de 500 ml de líquid unes dues hores abans de l’exercici i durant la pràctica beure a intervals regulars (uns 200 ml cada 20-25 minuts).
  • Incloeu en la vostra alimentació fruites amb elevat contingut d’aigua i riques en vitamines i antioxidants com són la síndria, el meló i la pinya. Entre les verdures, escull enciam, cogombre i alvocat per combinar-los amb una bona amanida.
  • Un altre manera de consumir fruita i verdura és en forma de liquats, en els quals s’hi pot afegir una beguda vegetal i que es poden incloure en l’esmorzar.
  • Com a primers plats refrescants, us recomanem les sopes fredes de tomàquet i síndria o la sopa de cogombre i iogurt. Un altre opció són les amanides de fruites, que donen un toc de color i varietat a la vegada que són riques en aigua, vitamines (sobretot vitamina C),  minerals, oligoelements i fibra.
  • Limiteu el consum d’alcohol, sal i cafeïna ja que afavoreixen la deshidratació.

Manteniu-vos hidratats encara que no tingueu set i garantiu com a mínim el consum de 8 gots al dia d’aigua.

Elisabet Miarons
Dietista- Nutricionista
Llicenciada en Ciència i Tecnologia  dels Aliments